Kérdőív PhD dolgozathoz

2011. január 27. 11:18 - nemzetikonyvtar

Az OSZK könyvtár K2 kísérleti műhely blogbejegyzése:

A belgrádi egyetemi könyvtár új könyvtári szolgáltatások fejlesztéséért felelős munkatársa, Adam Sofronijevic felmérést készít a Web 2.0 technológiák szakmai célú alkalmazásáról, valamint az olvasási szokásokra gyakorolt hatásáról. Készülő PhD dolgozatának címe: Új paradigmák a könyvtári együttműködésben.

A vizsgálathoz olyan kollégák segítségét kéri, akik jártasak a Web 2.0 technológiában, e-book olvasók és olvasási szoftverek alkalmazásában. A január 31-ig kitölthető kérdőív itt található:

http://www.surveymonkey.com/s/NPoLCs
.

A vizsgálatnak (mivel a a Könyvtár 2.0 téma már meglehetősen jól körüljárt a szakirodalomban) két fő iránya van: a Vállalkozás 2.0 összefoglaló néven említett alkalmazások, melyek nem közvetlenül az olvasókat, hanem a könyvtár belső életét célozzák, és az Olvasás 2.0, mely az összes, az olvasás folyamatára hatást gyakorló web 2.0-ás technológiát, valamint az e-könyveket és e-olvasókészülékeket foglalja magában. A felmérés célja a lehető legtöbb, ezeket használó, vagy használni szándékozó európai könyvtár adatainak összegyűjtése. A kolléga néhány, a Web 2.0 technológiát kreatívan és eredményesen alkalmazó könyvtárban a későbbiek folyamán további vizsgálatokat is szeretne végezni személyes látogatások során. A felmérés eredményét a résztvevő könyvtárak a PhD-tézisek publikálása után megkapják.

Fazokas Eszter

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr112617667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása