Szabadon letölthető e-könyvek a Magyar Elektronikus Könyvtárban

2011. május 04. 12:23 - nemzetikonyvtar

A Magyar Elektronikus Könyvtárban elsősorban digitálisan már meglévő műveket teszünk közzé, azonban időről időre mi is digitalizálunk. Az olvasói kérések a legfontosabbak, egyre több felhasználó segíti ajánlataival, kéréseivel is munkánkat. Egyre több elektronikus könyvünk már ekönyvolvasó barát .prc formátumban is elérhető.

Áprilisban is többszáz szabadon letölthető ekönyv, hangoskönyv került digitális tárunkba. 

Gárdonyi, Göre Gábor néven egyes szám első személyben írott elbeszéléseit a népi humor és irónia lengi át. Ezek a szórakoztató olvasmányok a teljes Gárdonyi-életmű fontos részét képezik. A történeteket ízes magyar nyelven, igazán élvezetes módon Engler József olvassa fel. Az anyagot a Digitália, a PTE Egyetemi Könyvtárának Digitális Univerzuma bocsátotta az OSZK rendelkezésére. A tíz kötetes Göre-könyvekből három további hangoskönyv is hallgatható.

 Magyar Elektronikus Könyvtár

Szenti Tibor író, néprajzkutató számos műve olvasható már a Magyar Elektronikus Könyvtárban, melyeket a szerző felajánlására vettünk át elektronikus formátumban, részben helyben digitalizáltuk. Újdonságként egy igazán érdekes tanulmány vált elérhetővé, mely az állatjelölésekkel és tulajdonjegyekkel foglalkozik. Az írás elsősorban égetett állatbélyegek múzeumokban és levéltárakban való felkutatása alapján született:

A Fogyatékosságtudományi tanulmányok sorozat áprilistól olvasható a Magyar Elektronikus Könyvtárban. A tanulmányokra egyik önkéntes segítőnk hívta fel figyelmünket, engedélyt pedig a sorozat szerkesztőjétől, a fogyatékosságtudomány elismert szakemberétől, Könczei Györgytől, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar professzorától kaptunk:


L. Simon László író, szerkesztő, kulturális szakértő műveit maga a szerző ajánlotta könyvtárunknak:


Tóth Kálmán születésének 180., halálának pedig 130. évfordulóját ünnepelhetjük 2011-ben. A vendégkönyvünkbe érkezett bejegyzés alapján digitalizáltuk és tettük elérhetővé Tóth Kálmán műveit:


Köszönjük a szerzők felajánlásait, kéréseiteket, véleményeteket! Kérjük, segítsétek munkánkat a kattintás után megjelenő űrlap kitöltésével, ajánljatok olyan kiadványokat, melyek teljes egészében olvashatók vagy letölthetők az internetről.

Kövesd a Magyar Elektronikus Könyvtár frissítéseit RSS-ben az alábbi cím segítségével: http://mek.oszk.hu/mek2.rss

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr162874588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása