Könyvtárosblogban a szakmai vérfrissítés

2011. június 21. 10:41 - nemzetikonyvtar

Az Ottovay-díjas Hubay Miklós Győrben, az ország egyik legmodernebb egyetemi könyvtárában szolgálja a felhasználókat. Az elmúlt héten könyvárosképzésben részt vevő hallgatók kutatásait bemutató előadássorozaton vett részt könyvtárunkban.

Az igen részletes beszámoló Hubay Miklós oldalán olvasható teljes terjedelemben, melyből kiderül többek között az is, hogy wifi szolgáltatásunkat csak beiratkozott olvasóink vehetik igénybe. A jövőben a konferenciarésztvevők számára is szeretnénk elérhetővé tenni az internetet, a holnap Linked Heritage-en, és a két napos Digital Cultural Heritage - NETwork konferenciánkon is nyílt wifit biztosítunk.

Főszervezőnk, Tóth Máté nyitotta a napot röviddel tíz óra után. Köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy a K2 régi vágya teljesült azzal, hogy olyan fiatal és tehetséges hallgatókat mutathatnak be, akik innovatív projektekben vesznek részt és e projektek révén felhívták magukra a szakma figyelmét. A hallgatókat a könyvtárosképző intézmények delegálták a K2 felkérésére – érkeztek hát Szegedről, Szombathelyről, Pécsről, Egerből, és Budapestről is (Debrecen a távollétével tüntetett). A “vérfrissítés” azért különösen fontos, mert – mint Máté rámutatott – a könyvtáros kollégák többnyire egymást hallgatják (és az időhatárokat sem igen tudják betartani).

A kilenc előadást hármas blokkokban, tizenöt-húsz perces szünetekkel megszakítva hallgathattuk végig. Elsőként Strbka Eszter állhatott a pódiumra, Fodor János tanár úr bevezető szavai után. Az ELTÉ-n folyamatban lévő projekt, oktatási célú lévén, kissé kilóg a többi közül, de nagyon hasznos és érdekes munkát végeznek a tanórákon a hallgatók. Az iNapló oldalán több, párhuzamos gyűjtemény található: az egyik irodalmi jellegű, Fodor András életművének feldolgozását tűzte ki célul, a másik Kalota Béla régi kocsmafotóin alapul, a harmadik pedig az ELTE könyvtárszakos hallgatóinak biztosít publikálási lehetőségeket

A beszámoló itt folytatódik: InnoShare Egy egyetemi könyvtáros mindennapjai

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr443002331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása