Nyári nyitva tartás

2011. július 05. 20:01 - nemzetikonyvtar

2011. július 1-től augusztus 31-ig az Országos Széchényi Könyvtár nyári nyitva tartása van érvényben: július 19. és augusztus 20. között zárva tartunk.

Az államalapítás ünnepe után, augusztus 23-tól továbbra is reggel 10 órától este 21 óráig várjuk olvasóinkat keddtől szombatig.

Az OSZK pontokról egész nyáron hozzáférhetnek a felhasználók a jelszavas tartalmainkhoz. A Magyar Elektronikus Könyvtár, a Digitális Képarchívum, a Képkönyvtár, az Elektronikus Periodika Adatbázis és Archívum folyamatosan bővül, tematikus honlapjainkon és természetesen az oszk.hu-n elérhető információk is rendelkezésetekre állnak.

Nyáron minden kötetünk visszakerül az eredeti helyére, a szabadpolcos állomány éppúgy, mint a raktáriak, kijavítjuk a szabadpolcos könyvek esetleges kötészeti szépséghibáit, és kollégáink minden szabadpolcos könyvet egyenként ellenőriznek, vajon mindegyikben ott van-e a mágnescsík. Az elektronikus adatbázisainkat is kiszolgáló szervereinket karbantartjuk, optimalizáljuk a felhasznált tárhelyet.

A könyvtárközi kölcsönzés és a Libinfo szolgáltatásunk a nyitásig csökkentett üzemmódban, de folyamatosan működik. A kérdezze a könyvtárost felhasználóit (inform[at]oszk.hu) egész júliusban tájékoztatjuk.

2011. augusztus 23-tól minden szolgáltatásunk újra elérhető lesz. 

Legújabb tematikus honlapunk

Krleza 

A szolgáltatás önálló menüpontban örökíti meg az eredeti kiállítás emlékeit is. A kiállítás plakátja, az előkészület fotói, a bemutatón készült videófelvétel részletei, a tárlatvezetések alkalmával készült néhány fotó és több más érdekesség is megtalálható a virtuális oldalakon.

Hozzánk közel eső könyvtárak nyári pihenői:

MTAK 2011. július 16-tól augusztus 14-ig, ELTE EK július 30-tól szeptember 4-ig,  OIK aug 1-jétől aug 26-ig, FSZEK központi könyvtár július 4 és július 31 között zárva tart.

komment
Címkék: nyitva tartás

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr353041104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása