Vágta-szezonzárás a nemzeti könyvtárban

2011. szeptember 16. 11:55 - nemzetikonyvtar

Véget ér a vágta-szezon a nemzeti könyvtárban. Péntek van, dőlj hátra és olvass el egy kisregényt Csirkefogóról, a csodalóról. (Szerdán Kincsemről, tegnap Széchenyiről írtunk)
Barabás Ernő: Csirkefogó a Csodaló

Zenét is választottunk, egy második világháború idején készült lovassági díszindulót, mely a Zeneműtárunk gyűjteményének darabja. (Figedy Sándor: Magyar lovassági díszinduló. Előadja a budapesti "Mária Terézia" 1. honvéd gyalogezred zenekara, vezényel Figedy Sándor királyi törzskarnagy.)

Figedy Sándor: Magyar lovassági díszinduló (mp3)



A Magyar Digitális Képkönyvtárban is vár rád sok érdekesség: nézd meg a múlt század elejének grafikai lóversenyplakátjait, kassai lóversenyek 1903-ból, Pécsi lóversenyegylet, Eperjesi Lóverseny, az Úrlovasok Szövetkezetének lóversenyét, vagy a Siófoki Lóversenytér levelezőlapját 1906-ból, és küldd el ismerőseidnek képeslapként!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr283231296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása