Ki volt valójában a Robert de Niro által alakított rabszolgavadász?

2013. november 15. 07:49 - nemzetikonyvtar

Farkas Gábor Farkas, a Régi Nyomtatványok Tárának vezetője egyedülálló előadássorozatot tart november 25-én könyvtárunk alapításának ünnepén. Fél nap alatt 12 izgalmas históriát hallhatnak és 12 különleges nyomtatványt láthatnak az érdeklődők.

Mi: Széchényi Emléknap
Mikor: 2013. november 25. 14 óra

Hol: VIII. emeleti előadóterem

Miről: Robert de Niro missziója – Az 1986-ban bemutatott Oscar-díjas film főszereplői (a Taxisofőr mellett Jeremy Irons) akár magyarok is lehettek volna. Hogyan kerültek honfitársaink Amerikába, mit kerestek ott? Miért lett tragikus vége a spanyol-portugál vetélkedés maitt a jezsuiták missziójának? És az egészhez hogyan kapcsolódik az inkák kincse és az utolsó inka herceg (aki persze magyar volt) históriája?

elso_magyar.pngAz előadás egyik illusztrációja  

A tárlóban látható lesz Zakarjás János magyar jezsuita kéziratos naplója (EK, Ms G 689.)

Az előadások minden órakor indulnak (12–23 óráig) és éjfélkor érnek véget. A prezentációk 40–45 percesek lesznek (10–15 perc technikai szünet, kávé, frissítő). Bármikor lehet csatlakozni és menekülőre fogni, a szünetekben pedig kérdésekkel „zaklatni” Farkas Gábor Farkast. Minden előadáshoz vetítés társul (film, zene és kép segíti majd a bonyolult történetekben való eligazodást), és 12 különleges kéziratból, illetve régi nyomtatványból álló egynapos kamarakiállítás hozza fizikai közelségbe a vicces-véres történeteket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr225631279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása