Földön kívüli értelem keresése – Húszéves a Magyar Elektronikus Könyvtár

2014. július 27. 08:10 - nemzetikonyvtar

Nyári sorozatunkban húsz izgalmas művet teszünk ki blogunk legjobban látható virtuális polcaira.

12.  Almár Iván: A SETI szépsége

A könyv digitális változata még 2000-ben jelent meg a magyar SETI Honlap-on. A szerző engedélyével 2012-ben a Magyar Elektronikus Könyvtárba is bekerült archivált változatként.

„Több sikeres könyv jelent már meg magyarul is a Földön kívüli értelem kereséséről, de ez lenne az első, amely a ténylegesen működő SETI-kutatások stratégiájának és technikájának oldaláról vizsgálja ezt az izgalmas problémát. A könyv szerzője a nemzetközi SETI-szimpóziumokon szerzett sokéves tapasztalataira támaszkodva objektíven és szakszerűen, de közérthetően ismerteti a különféle rádiócsillagászati, optikai és egyéb SETI-kutatási programokat.–  Magyar Elektronikus Könyvtár

screen-capture-584.png

Hiányolsz a gyűjteményből fontos e-könyvet? Kérjük, segítsd munkánkat a kattintás után megjelenő űrlap kitöltésével, ajánlj olyan kiadványokat, melyek teljes egészében olvashatók vagy letölthetők az internetről. Ide kattintva #huszevesamek lehet megnézni az összes, munkatársaink személyes ajánlásával is ellátott válogatott dokumentumot.

Magyar Elektronikus Könyvtárban elsősorban digitálisan már meglévő műveket teszünk közzé, azonban időről időre mi is digitalizálunk. Az olvasói kérések a legfontosabbak, egyre több felhasználó segíti ajánlataival, kéréseivel is munkánkat. Egyre több elektronikus könyvünk már e-könyv-olvasó-barát epub és prc formátumban is elérhető. Frissítéseink a Twitteren is követhetők.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr816543349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása