Színházi sajtóbibliográfia bemutatója

2011. május 05. 09:17 - nemzetikonyvtar

Büszkén jelentjük, hogy Lakatos Éva évtizedekre terjedő hatalmas föltáró munkájának eredményeképpen megjelent A magyar színházi folyóiratok bibliográfiájának új, javított és jelentősen bővített kiadása. A kötet első kiadása 1993-ban a Magyar Színházi Intézetben - ma Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jelent meg.

Szeretettel várunk május 18-án, szerdán 16 órára a Savaria University Press Studia Theatralica című színháztörténeti könyvsorozatának egyes számú köteteként megjelent bibliográfia bemutatójára, az 516-os tanácsterembe.



A szerzőt, a kötetet és a könyvsorozatot Sirató Ildikó sorozatszerkesztő, a Színháztörténeti Tár vezetője és Fűzfa Balázs egyetemi docens, a sorozat kiadója mutatja be.

A szerzővel és a bibliográfus, a könyvtáros és a színházkutató szakma képviselőivel arról gondolkodhatunk és beszélgethetünk e találkozás alkalmával, mit is jelent egy ilyen munka befejeződése, a kutatás hozadékának megjelenése. Hogy mi is a valódi jelentősége a bibliográfiának, melyek használhatóságának feltételei és mik a várható hatásai a különböző, mégis összekapcsolódó filológiai szakterületek számára. S hogy merre vezetnek az utak, hogyan tervezhetjük diszciplínáink jövőjét, melyek a kutatások és a szakpublikációk tartalmi, formai és anyagi esélyei.
Beszámolunk a sok éves szünet után újraindult színháztörténeti könyvkiadás eddigi eredményeiről, további terveinkről.
De mindenekelőtt és legfőképpen tisztelettel köszöntjük Lakatos Évát és (sok) mindenre elszánt s vállalkozó kiadónkat, Fűzfa Balázst.

A könyvbemutató helyszínén kedvezménnyel lesz kapható a frissen megjelent kötet!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr552876329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása