Restaurátoraink a Vajdaságban

2011. május 25. 13:24 - nemzetikonyvtar

Május elején Érdi Marianne és Tóth Zsuzsanna Szabadkán a Városi Könyvtárban, a Topolyai Múzeumban és Zentán, a Városi Múzeumban tartottak előadásokat. Megismertették a hallgatóságot azzal az OSZK Restaurátor műhelyeiben folyó tevékenységgel, amely mögött több évtizedes munka és tapasztalat áll.

A Pannon RTV felvétele:

Érdi Marianne: Vajdasági előadó körutunkat nagy érdeklődés övezte. Szabadkán a Városi Könyvtárban szervezték az első előadást, amelyre nagyon sok érdeklődő jött el. A Pannon RTV riportot készített velünk a helyszínen. Másnap a Topolyai Múzeumban a hallgatóság teljesen megtöltötte a termet, nagyon sok okos és érdeklődő kérdést tettek fel az előadások után a restaurátori munkával kapcsolatban. Riportot készített velünk egy újságíró, ami a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének Közös nevezőn című hétfő délutáni rádiós magazinműsorában el is hangzott. Zentán a Városi Múzeumban tartott előadásunkra eljött a Szerb Nemzeti Könyvtár (Matica) restaurátorainak osztályvezetője is aki élénken érdeklődött munkák iránt, s szíveslátásáról biztosított minket. Találkoztunk a zentai Levéltár igazgatójával, aki beavatott minket a levéltár történetébe és mai munkájába. Jó kapcsolatokat ápolnak Budapest Főváros Levéltárával, ahonnan állományvédelmi szaktanácsokat és segítséget kaptak. Utunk során mindenhol nagyon érdelkődő és szivélyes fogadtatásban volt részünk, megismerkedhettünk a helyi kollégák, múzeumok, könyvtárak helyzetével is.

Munkatársaink szép fotókat készítettek az utazásról, ide kattintva lehet megtekinteni a galériánkban.

Országos Széchényi Könyvtár: A zentai városháza lépcsőházának kupolája
A zentai városháza kupolája

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr732931326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása