Háborús plakátok, háborús fotók és Csíkvári digitális grafikái a héten utoljára

2015. január 27. 14:13 - nemzetikonyvtar

Három különleges kiálításunk már csak pár napig látható.  

2014-ben, az első világháború kitörésének 100. évfordulójára egy új kötettel, egy színes, képes albummal is emlékeztünk, amelyben 600 képet közöltünk a háború idejéből. A kiállításon a könyv anyagából válogattunk.

Meddig: 2015. január 31.
Hol: Ars Librorum kiállítótér

Képpé formált háború

A Léten túli lét képzete – Csíkvári Péter-kiállítás

Csíkvári Péter a fotográfia és a festészet/grafika határmezsgyéjén elhelyezkedő fotó alapú digitális képei az európai festészet és szobrászat klasszikus korszakainak formavilágát, komponálásmódját, tradícióit ötvözik a fotográfia és a számítógépes grafika lehetőségeivel.

Meddig: 2015. január 30.
Hol:  Corvina kiállítóterem

A Léten túli lét képzete – Csíkvári Péter-kiállítás

Képsorsok – fotókiállítás

A magyarországi közgyűjtemények fényképgyűjteményei között az egyik legkorábbinak tekinthető tematikus magyar fotóarchívum az OSZK I. Világháborús Gyűjteményének része. A november 19-én nyílt kiállítás egy kifejezetten magyar, főként budapesti vonatkozású képcsoportba enged betekintést.

Meddig: 2015. január 30.
Hol: Ereklyetér

Képsorsok – fotókiállítás

Belépődíj: 400 Ft. Beiratkozott olvasóinknak a kiállítás látogatása ingyenes.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr777113997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.