Kalandozások a kultúra és a tudomány világában

2011. június 09. 16:52 - nemzetikonyvtar

Teltházas Bauhaus-előadás a Nemzet Könyvtárában

Kalandozások a kultúra és a tudomány világában címmel előadássorozatot indított útjára június 8-án az Országos Széchényi Könyvtár és a Gróf Klebelsberg Kuno Alapítvány. A Nemzet Könyvtárának nevében Dr. Sajó Andrea üdvözölte a kellemes nyári estén szép számban összegyűlt vendégeket.

Köszöntőjében a főigazgató-asszony elmondta, mekkora öröm az Országos Széchényi Könyvtár számára, hogy a Gróf Klebelsberg Kuno Alapítványal közösen indíthatja el új rendezvénysorozatát. A Nemzet Könyvtára alapvető küldetésének tekinti, hogy élen járjon a színvonalas kulturális kezdeményezések felkarolásában. A Klebelsberg Alapítványról pedig köztudott, hogy célja a gróf Klebelsberg Kuno, egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter szellemiségéhez köthető értékek védelme.


További képeink a twitteren

Gróf Klebelsberg Éva, az Alapítvány elnöke szintén üdvözölte a közös kezdeményezést, és röviden bemutatta Dr. Makovitzky József professzort, aki Bauhaus -- magyar és európai művészettörténeti áttekintés címmel tartott előadást. Makovitzky József könnyed stílusban, ugyanakkor az avatott szakértő magabiztosságával tartott előadása jó érzékkel nyúlt a témához. Művészettörténeti szempontból igényesen, a művészetbarát magánember érdeklődő szemén keresztül pedig látványosan mutatta be a Bauhaus-műhelyek teljes vonulatát.

Ősszel folytatódik a Kalandozások a kultúra és a tudomány világában című előadássorozat az Országos Széchényi Könyvtárban. További előadásaink pontos idejéről és témáiról folyamatosan hírt adunk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr502971007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása