A szárd Nobel-díjas. Húszéves a Magyar Elektronikus Könyvtár

2014. július 17. 14:11 - nemzetikonyvtar

Húszéves a Magyar Elektronikus Könyvtár. Nyári sorozatunkban húsz izgalmas művet teszünk ki blogunk legjobban látható virtuális polcaira.

4. Grazia Deledda: A repkény 

Az erősen vallási inspirációjú mű – amelyet az írónő titokzatos és szövevényes történetként dolgoz fel – középpontjában az elviselhetetlen bűntudat okozta büntetéskeresés áll. 

A digitális változat a könyvtárban rendezett Deledda-emlékesthez kapcsolódva készült el.

Grazia Deledda olasz (szárd) írónő (18711936) munkássága elismeréseként 1926-ban elnyerte az irodalmi Nobel-díjat. Egyik legkiemelkedőbb műve, A repkény (L'edera) című regénye először 1907-ben német és francia nyelven jelent meg, majd olaszul folytatásokban a Nuova Antologia 1908-as számaiban, és még ugyanebben az évben önálló kötetként is. Ezt több nyelvre lefordították, a magyar nyelvű kiadás szintén 1908-ban látott napvilágot. A műből 1950-ben azonos címmel filmdráma is készült. Magyar Elektronikus Könyvtár

screen-capture-543.png

Hiányolsz a gyűjteményből fontos e-könyvet? Kérjük, segítsd munkánkat a kattintás után megjelenő űrlap kitöltésével, ajánljatok olyan kiadványokat, melyek teljes egészében olvashatók vagy letölthetők az internetről. Ide kattintva #huszevesamek lehet megnézni az összes, munkatársaink személyes ajánlásával is ellátott válogatott dokumentumot.

Magyar Elektronikus Könyvtárban elsősorban digitálisan már meglévő műveket teszünk közzé, azonban időről időre mi is digitalizálunk. Az olvasói kérések a legfontosabbak, egyre több felhasználó segíti ajánlataival, kéréseivel is munkánkat. Egyre több elektronikus könyvünk már e-könyv-olvasó-barát epub és prc formátumban is elérhető. Frissítéseink a Twitteren is követhetők.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr526513639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása