Digitális világ - Múzeumok Éjszakája

2011. június 21. 14:31 - nemzetikonyvtar

Digitális világ – Kapcsoljuk be a könyvtárat! – Vegyél részt óránként kezdődő bemutatóinkon, olvass e-könyvet!

  • Hogyan lesz családi dokumentumokból történelmi emlékezet a digitális korban?
  • Digitális könyvtár mobilon
  • „Digitális szentély” – avagy Szentivánéj csodái, története digitális forrásainkban
  • Könyvtár a zsebünkben – Hegymászáshoz, napozáshoz…több hónapos készenlét – próbáld ki a legújabb e-book-okat! Könyvtárunk e-book olvasóin kívül, tíz darab különböző Koobe típusú e-könyv olvasót lehet kipróbálni az 540-es teremben. 

Jegyeket már vásárolhattok a beiratkozó pultban! Aki nálunk vált jegyet, ajándék olasz ételkülönlegességgel és egy pohár borral vagy üdítővel várjuk!
2011. június 24. Múzeumok Éjszakája 

Leggyorsabb látogatóink magukkal vihetnek egy - szándékolt paradoxonként - papírra nyomott elektronikus kiadványt. A papírról lelépve az érdeklődő bárhol, bármikor folytathatja az utat a digitális gyűjteményben rejlő kincsek után. A kiadvány elektronikus formátumban is letölthető lesz a rendezvény után.

„Digitális szentély” – avagy Szentivánéj csodái, története digitális forrásainkban

Egy gyűjtemény gazdagságára mindig akkor ébredünk rá igazán, mikor valami váratlanra, a vártnál mélyebb tudáskincsre bukkanunk benne. Amikor a kiinduló információ vagy kérdés a keresgélés folyamán új ismeretek hálózatává alakul, új elágazásokat nyit meg az érdeklődés labirintusában, és új összefüggések feltárásával mutatja meg a továbbvezető utat. Ebben az összeállításban abból szemlézünk, amit a szentivánéji hagyományokra keresve a nemzeti könyvtár digitális gyűjteményei rendelkezésünkre bocsátottak. A keresés során nem léptük át a digitális könyvtár virtuális falait, mégis körüljárhattuk az ünnep minden aspektusát, minden furcsaságát és mindazt, ami ezt az éjszakát olyan különössé teszi.



Szentivánéji bál - Plakát- és Kisnyomtatványtár

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr293002420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása