Valentin nap

2011. február 14. 08:30 - nemzetikonyvtar

Országos Széchényi Könyvtár: Csókolózó gyerekek

Ajándékozz szeretteidnek egy gyönyörű régi levelezőlapot könyvtárunk különgyűjteményéből!

Nekünk mindig mindenre van képünk. Nézelődj a nemzeti könyvtár remekbe szabott plakátjai, képeslapjai között, Valentin nap alkalmából!

A képkönyvtár gyűjtőköre - az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött képanyagon túl - kiterjed a különféle gyűjteményekben őrzött magyar vagy magyar vonatkozású kódexekre, helytörténeti fotótárakra, képeslapokra, plakátokra és más képi (vagy képként szolgáltatott) dokumentumokra (pl. kéziratokra).


Hallgasd meg a magyar black-blues egyik elfeledett remekét, a Meseautó előadójától, Sebő Miklóstól! (részlet)


Az Országos Széchényi Könyvtár Zeneműtárában több mint 15.000, az itt bemutatotthoz hasonló gramofonfelvétel található. Ezek feldolgozása folyamatosan zajlik, online katalógusunkban pillanatnyilag mintegy 1.000 lemez kereshető. A kiválasztott felvételekkel látogatóink jelenleg a Zeneműtár olvasótermében ismerkedhetnek meg, a könyvtár most zajló informatikai fejlesztése nyomán azonban hamarosan az OSZK más olvasótermeiben is lehetőség nyílik majd a digitalizált felvételek lehallgatására.

Listen!

A Zeneműtár hangzó gyűjteménye nem csupán zenei, de különféle szöveges hangfelvételeket is tartalmaz, jelenleg már több mint 2.000 darabot. Ezek közül különös jelentőségű az a két fonográfhenger, amelyek Kossuth Lajos az aradi vértanúk emlékművének avatásakor mondott beszédét örökítették meg. Az 1890 szeptemberében készült felvétel honlapunkon szabadon hozzáférhető.

Ajánlott oldalak:

Valentin nap - Képkönyvtár
Valentine's day by NSZL
Képeslapok és plakátok
Vágyom babám a csókod után - audioboo
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr532654197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása