Siker, sor, tolongás

2011. június 27. 16:53 - nemzetikonyvtar

Múzeumok Éjszakája

Az idei júniusi este számaival bevétel, beiratkozók, látogatók és jegyvásárlók szempontjából is elégedettek lehetünk. Bevételeink nem csupán a rendezvény befektetett költségeit hozták vissza, de sikerült némi nyereségre is szert tennünk. A látogatók száma több mint hétezer volt, ebből ezren váltottak nálunk belépőt, beiratkozóink száma, akik éltek az éjszaka kínált kedvezményes lehetőséggel, meghaladta a 150 főt.

Múzeumok Éjszakája
További képeinket a twitterre és a Facebook albumunkba folyamatosan töltjük.

Már a nyitás előtt, este fél hatkor hosszú sor kígyózott bebocsátásra várva a nemzeti könyvtár főbejárata előtt. Bár számtalan program várta látogatóinkat mégis, szép számmal akadtak, akiket a hajnal könyv felett görnyedve talált olvasótermeinkben. Látogatóink legidősebbike 82 éves volt, míg a legfiatalabb mindössze 8 hónapos.



Tagadhatatlanul még mindig legnépszerűbb programunk a csoportvezetéssel egybekötött könyvtári körséta, amelynek legérdekesebb pillanata az éjféli volt, amelyet a könyvtár főigazgató asszonya, Dr. Sajó Andrea vezetett. Bár meghosszabbított Miroslav Krleza, a magyarul tudó horvát klasszikus író emlékére készült kiállításunk már csak június végéig látható, az író átköltözött a virtuális térbe, hiszen Spiró György író, Fesztbaum Béla, a Vígszínház színművésze, valamint Jánoskúti Márta, Kossuth-díjas jelmeztervező közreműködésével elindítottuk honlapját.

Elsősorban a fiatalokat vonzotta esti zenei kínálatunk, hiszen a könyvtár „saját” zenekara, a BAMM! rockabilly, blues és country muzsikával melegítette elő azokat, akik az X-Faktor nyertesének, Vastag Csabának érkezésére vártak a zsúfolásig megtelt előadóteremben, amely erre az eseményre színpadot is kapott.

Este „bekapcsoltuk a könyvtárat” is, hiszen bemutattuk, mit jelent a gyakorlatban a digitalizálás és a könyvolvasás akkor, amikor mindezt elektronikusan tehetjük meg, akár több száz könyvet zsebre vágva. Akik épp csak nézelődni tértek be, két óránál előbb nem tudtak szabadulni, hiszen a nemzeti könyvtár minden emelete rejtett valamilyen csodát, ámulnivalót, és éhen sem maradt senki, hiszen olasz ételkülönlegesség és bor várta a nálunk belépőt vásárlókat.

Folyamatos volt az érdeklődés a Térképtárban, ahol senki nem tűnt el, hiszen régi és új helymeghatározó eszközöket vetettünk be az interaktív bemutatókon. Kézirattárunk „Változatosság gyönyörködtet” című óránként változó bemutatójának akkora volt a sikere, hogy a könyvtár engedve a látogatói kérésnek továbbra is bemutatja csodálatos kincseit, elsőként BABITS A BEACHEN című produkció a corvina és Petőfi kézirata látható csütörtökön (2011.06.30.) 11.20-kor.

corvina
A kiállított corvina is látható lesz június 30-án a Kézirattárban!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr633019249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása