Pontos hivatkozások egy őrült nap könyvtárosától

2013. november 28. 14:27 - nemzetikonyvtar

Farkas Gábor Farkas hétfői 12 órás előadását mintegy négyszáz érdeklődő figyelte és hallgatta, sőt még éjfélkor is húszan tapsolták meg az utolsó mondatokat. Az izgalmas históriák szüneteiben több kérdést kapott könyvtárunk Régi Nyomtatványok Tárának vezetője, most át is adom neki a szót:

A hétfői előadások után többen érdeklődtek, hogy hol lehet ezekről a történetekről olvasni. Összeállítottam egy listát, ami talán segítheti az elindulást. Ransanus és a sárkány története hamarosan megjelenik az Erdélyi Múzeum 4. számában, La Pérouse és Verne históriája illetve Robert de Niro missziója megírásra vár. Nem is biztos, hogy ez az én feladatom lenne, van erre rátermettebb szaktörténész. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki akár egy-két percre is, de beugrott a VIII. emeleti társalgóba, s belehallgatott a 12 történet valamelyikébe.

FGF-delben-ejszaka-1 copy.jpgFarkas Gábor Farkas délben és éjfélkor

SZAKIRODALOM AZ ELŐADÁSOKHOZ

 

Farkas Gábor Farkas, a Régi Nyomtatványok Tárának vezetője egyedülálló előadássorozatot tartott november 25-én könyvtárunk alapításának ünnepén. Fél nap alatt 12 izgalmas históriát hallhattak, és 12 különleges nyomtatványt láthattak az érdeklődők.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr145665433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása