Erdészeti Lapok - figyeljük a statisztikát

2011. február 07. 14:23 - nemzetikonyvtar

Az Erdészeti Lapok az egyik legnagyobb elektronikus archívumunk, amely több mint 120 ezer oldalt tartalmaz. Használatáról eddig csak a nyitólap jobb alsó sarkában látható számláló adott némi képet. Ez jelenleg 32620 találatot jelez, vagyis ennyiszer nyitották meg 2008. február óta a webes archívumot. Az Országos Erdészeti Egyesület kérésére látható az Erdészeti Lapok online archívumának látogatási statisztikája, melynek kiértékelése a jövő év elején esedékes.

Érdekesség, hogy a januárban regisztrált felhasználók 20%-a Hollandiából érkezett. Februárban eddig Magyarország mellett Romániából és Szlovákiából regisztráltunk felhasználókat. A leglátogatottabb füzet az Erdészeti Lapok 1924. január 15-én megjelent kiadványa.



Az Erdészeti Lapok az Országos Erdészeti Egyesület legfontosabb, nagy múltú, patinás kapcsolatteremtő fóruma, közlönye - egyben a gyakorló erdészek egyetlen magyar nyelven kiadott szakfolyóirata. Az Erdészeti Lapok nyomtatott változata 145 éve, hónapról-hónapra folyamatosan megjelenik, elsősorban az erdész szakma, az Egyesület tagjai számára. Az e közel másfél évszázadban született cikkek, képek, publikációk anyaga hiteles korrajz, avatott kézzel készített pillanatfelvételek sorozata - a Lapok rajtuk keresztül válik szakmatörténeti és nemzeti kulturális értékké, örökséggé.

Az archívum létrehozását az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) kezdeményezte 2008-ban. A digitalizáláshoz az OEE könyvtárának állományát használták fel. Az archívum munkálatai 2010 őszéig tartottak. A digitalizálást, a szükséges utómunkát és a tartalomjegyzékek feldolgozását a Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület munkatársai végezték el.

Erdészeti Lapok digitális archívuma az FVM „Erdők közjóléti célú védelmét és bővítését szolgáló feladatok ellátásának csekély összegű (de minimis) támogatása” pályázat segítségével valósult meg.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr942644436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása