Tartalmak vizuális megjelenítése - konferencia

2011. február 17. 15:52 - nemzetikonyvtar

Tartalmak vonzó megjelenítésére szolgáló technológiákat mutatnak be előadók Nagy-Britanniából és Magyarországról a K2 Kísérleti Műhely március 2-án, 10 órakor kezdődő rendezvényén.

  • A modern technológiai megoldásokat kínáló vállalatok képviselőinek előadását Bánkeszi Katalin az Elektronikus Dokumentum Központ igazgatója vezeti be.
  • Michael Stocking (Armadillo Systems) a vitrin mögött nehezen értelmezhető értékes könyvritkaságok online és érintőképernyős megjelenítésében szerzett tapasztalatait mutatja be.
  • Ben Sullivan (KE Software) esettanulmányokra épülő előadása olyan vizuális megoldásokról szól, amelyekkel a dolgozók és a vezetők a naprakészen figyelemmel kísérhetik a gyűjtemény alakulását.
  • Robin Prior és John Nolan (ADS) a British Library-ben végzett digitalizálási tapasztalataikról adnak elő.
  • Korotij Ágnes (Kovex Kft.) egy nyílt hozzáférésű, webes glosszáriumok készítésére szolgáló szoftvert mutat be, amely egyszerűsége miatt sokféle célra alkalmazható a digitális könyvtári tartalmak rendezésétől a tezauruszok szerkesztéséig.

A rendezvényt online közvetítjük az mms://viola.oszk.hu/live címen. (Windows Media Player alkalmazás szükséges a megjelenítéshez)

A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékod Tóth Máténak jelezd a Toth.Mate[at]oszk.hu címen!

Mindenkit szeretettel várunk!

Társadalmi Megújulás Operatív Program
3.2.4-08/2-2009-0002 Tudásdepó Expressz

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr252668211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása