Az olvasás jövője digitális

2011. március 23. 15:07 - nemzetikonyvtar

Tegnap este az ekonyvolvaso.blog.hu szervezésében találkoztak az e-könyv olvasás iránt érdeklődő felhasználók. Könyvtárunk is részt vett az eseményen, megmutattuk a myaudio e-book olvasónkat, melyből 10 darabot használhatnak könyvtárunk beiratkozott olvasói.

  Megnézhettük a Kindle több verzióját, néhány Sony készüléket és egy majdnem A/4-es méretű Koobe típusú e-book olvasót is. Könyvtári hasznosításra alighanem ez lehet a legideálisabb választás. Könyvtárunk a jövőben bővíteni kívánja e-könyv szolgáltatásait, figyelembe véve a tegnap hallott, javasolt ötleteket is. Kérdés, hogy a felhasználók hogyan juthatnak legegyszerűbben és, ha a szerzői jogokat figyelembe vesszük, legolcsóbban (ingyen) e-könyvekhez.

Örülök, hogy olyan sok helyről összejőve sikerült praktikusan vadidegenekenek minden gond nélkül közös platformot, közös témát találni. Örülök, hogy a "terveknek megfelelően" létrejövő frakciók asztaltársaságok simán elvoltak egymás mellett. Jó látványos volt a Kindle - Sony platformkülönbség :-), implicite a prc-epub törésvonal. Dworkyll

Az olvasás jövője digitális!

Kép a találkozóról. Forrás: E-könyv olvasók blog:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr772764732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása