Magyarságtudományi Forrásközlemények

2011. május 17. 09:54 - nemzetikonyvtar

A Balassi Intézet, a Magyar Országos Levéltár, az Országos Széchényi Könyvtár, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság és a Kodolányi János Főiskola idén is megjelenteti a Lymbus - Magyarságtudományi Forrásközlemények című, immár csaknem tízéves múltra visszatekintő periodikáját. 



Az idei Lymbusba, a korábbi évek gyakorlata szerint, a magyarság művelődéstörténetéhez (ide értve az irodalom-, a művészet-, a politika-, a gazdaság-, az eszme-, a zene-, a had-, az életmódtörténetet stb.) forrásul szolgáló, eddig kiadatlan, elsősorban külföldi levéltárakból / kézirattárakból származó dokumentumokat várunk, rövid bevezetővel, jegyzetekkel, min. 1-2 lap, max. 2-3 ívnyi terjedelemben.

A 2011-es kötet megjelentetését őszre tervezzük, a cikkek, közlemények leadási határideje: 2011. június 30. Jelentkezéseket, közleményeket, kérdéseket várunk a következő email-címeken: lereka[at]freemail.hu; ujvary[at]kodolanyi.hu.

A Lymbus 2010-es száma néhány hete jelent meg, a korábbi számokéhoz hasonlóan ennek az anyaga is elérhető és cikkenként letölthető az Elektronkius Periodika Archívumból

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr252910469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása