Bauhaus

2011. június 02. 09:00 - nemzetikonyvtar

Szeretettel várunk Dr. Makovitzky József Bauhaus magyar és európai művészettörténeti áttekintés című, magyar nyelvű előadására június 8-án 18 órakor a VIII. emeleti társalgóba.

Köszöntőt mond Dr. Sajó Andrea főigazgató és gróf Klebelsberg Éva KKA elnök.

Könyvtárunk és a Gróf Klebelsberg Kuno Alapítvány előadásorozatot indít Kalandozások a kultúra és a tudomány világában címmel.

Előadónk Makovitzky József professzor úr magyar nyelvű előadásában a Bauhaus magyar és európai művészettörténeti áttekintését adja amerikai kitekintéssel. Beszél a BAUHAUSnak arról az erőteljes összefogó hatásáról, mely a a XX. századi modern és kreatív művészeket köreibe gyüjtötte, akik ma már a Bauhaus építészettörténetét és iparművészettörténetét gazdagítják. Legtöbbjük származásukat tekintve magyar volt. 

A részvétel költségmentes.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr132950760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása