Palotaséták - Múzeumok Éjszakája

2011. június 22. 12:42 - nemzetikonyvtar

Ha belépünk a könyvtárba, szemben található az információs pont, ahol jelentkezni lehet a szakvezetéssel induló raktár- illetve a kézi kötészeti műhely látogatásokra, valamint a magyar és angol nyelvű könyvtári körsétákra. 

Jegyeket már vásárolhattok a beiratkozó pultban! Aki nálunk vált jegyet, ajándék olasz ételkülönlegességgel és egy pohár borral vagy üdítővel várjuk!
2011. június 24. Múzeumok Éjszakája 

Az éjféli sétát Dr. Sajó Andrea főigazgatóasszony vezeti. A nagy könyvtári körséta során megmutatjuk olvasótermeinket az 5-8. szintig, a séta végét a csodálatos tabáni panoráma zárja. 

Vezetések maximum 30 főnek magyar nyelven: 18.00, 20.00, 00.00. 
Vezetések angol nyelven: 19.00, 21.00, 23.00.

Twinreni: P1010215COlvasóterem - TwinReni képe az Indafotón

Raktárséta.
Az északi, illetve déli toronyraktár az épület talán legrejtettebb részei, ahol nemcsak a könyvtár legnehezebb könyvét nézhetik meg a látogatók, de a példás rendben sorakozó rengeteg értékes kötetet, a szállításukra szolgáló teleliftet is. 

A 15 fős séták óránként indulnak. Az első 18 órakor az utolsó 01 órakor.

baowah: szechenyikonyvtar 057Toronyraktár lépcsőház - baowah képe az Indafotón

A kötészet és a restaurátorműhely zugai. A kötészet munkatársai rendkívül hangulatos világot varázsolnak erre az éjszakára műhelyükbe, hiszen nemcsak az igényes könyvkötés munkafázisait – mint például az aranyozás, borítófestés - láthatják élőben a látogatók, de a rejtett, mediterrán hangulatot árasztó, mécsesekkel megvilágított udvar látványa is szemet gyönyörködtető lesz. Az elkészült kis műremekek helyben megvásárolhatók majd.

PeterGabor: Egyedi restaurálás
Egyedi restaurálás - PeterGabor képe az Indafotón

Maximum 15 fős csoportok indulnak a restaurátorműhelybe óránként. Az első séta 18 órakor, az utolsó 01 órakor indul.  



 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr193005751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása