Műemléket bérlettel

2011. december 15. 09:44 - nemzetikonyvtar

Szeretnéd támogatni a műemlékkönyvtárat? Megteheted, ha bérletet vásárolsz hozzánk 2012-re, amely biztosítja, hogy két fő az év folyamán ingyenesen, a nyitvatartási időben bármikor felkeresheti az intézményt. megnézheti az aktuális kiállítást, részt vehet programjainkon.

Németh Gábor könyvtárvezető: Jövőre két időszaki kiállítással és több rendezvénnyel állunk a látogatók szolgálatára. Tavasszal a legszebb magyar plakátokból láthatnak összeállítást, míg ősszel az apátsági épület megújulása alkalmából a témába illő művészkönyvkiállítást terveztünk.

A könyvtár a Ciszterci rend gyűjteménye. III. Béla király 1182-ben adott letelepedési engedélyt és birtokot a Clairvaux-ból érkezett szerzeteseknek. A Bakony hegység központi medencéjében a középkorban épült monostoruknak feltételezések szerint gazdag könyvtára volt, amely a török terjeszkedés és a végvári harcok során azonban a monostorral együtt elpusztult. www.oszk.hu

 

 

Azon támogatók között, akik 2011. december 30-ig bérletet vásárolnak kisorsolunk egy már bemutatott naptárat (ide kattintva megtekinthető), amely tartalmazza a műemlékkönyvtár képét is. Sorsolás: 2011. december 30-án 16 órakor.

A bérlet megvásárolható: 

Országos Széchényi Könyvtár Reguly Antal Műemlékkönyvtár
8420 Zirc, Rákóczi tér 1.
Kedd-vasárnap 10-16 óráig

Információ:
Telefon: 88/593-800
E-mail: info.reguly@oszk.hu

zirc.blog.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr893465279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása