A harangok visszatérnek Rómából

2012. január 19. 07:33 - nemzetikonyvtar

A Mátyás-templom négy új és két felújított harangja tavaly április 23-án Nagyszombaton szólalt meg először a 2009-ben elkezdett harang-rekonstrukciós folyamat befejezéseként. A feltámadási szertartás keretében este immár tökéletes összhangban a hat harang egyszerre jelezte: “a harangok visszatérnek Rómából”.

A Budavári Önkormányzat segítségével a Magyar Mozgóképkincs Alapítvány és az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Interjúk Tára két éven keresztül kamerával dokumentálta a Mátyás-templom harangjainak újjászületését: a passaui Perner műhelyben az öntési munkálatokat, a két történelmi harang elszállítását tisztításra és áthangolásra, az új és megújult harangok ünnepi érkezését, megszentelését, majd beemelését és beépítését az új tölgyfa harangszékbe.



2011. január 21-én a Budavári Városházán este 17 órától várják az érdeklődőket a Mátyás-templom harangjainak rekonstrukcióját bemutató dokumentum összeállítás vetítésére.

Frisítés 01.31. A teljes összeállítás bármikor megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtár VII. emeleti Médiaolvasójában.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr943588856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása