Villon: „Öltözzetek piros ruhába”

2014. június 18. 18:06 - nemzetikonyvtar

A Múzeumok Éjszakája egyik legkülönlegesebb programja Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje. Az összeállítás egyrészt korábbi Kaláka-dalok, másrészt régi breton dallamok, illetve saját szerzemények felhasználásával a műsorhoz készült énekelt versekből és prózában előadott Villon-versekből áll.  

Befogad és kitaszít a világ – Huzella Péter és Mácsai Pál Villon-estje, melynek során az előadók személyes történetét is hallhatjuk a szövegek őrzéséről  

MIkor: 2014. június 21. 22 óra

Hol: 6. szint, Díszterem

Sziget 2006.

Villon hihetetlenül népszerű volt. Versei szájról szájra, kézről kézre jártak, kocsmákban, lebujokban mondogatták, énekelték őket. A középkorban még sokszor fonódik össze szöveg és zene. Goromba humora, nyers szókimondása éppoly hatásos, mint pontos, olykor rikítóan színezett képei. Szeretjük vadságát és gyöngédségét, átkozódásait és áhítatát, mert minden mozdulatának fedezete van. Csakugyan úgy van, ahogy mondják, ő a középkor első nagy személyes hangú költője.” 

Befogad és kitaszít a világ - Hangoskönyv 

Mácsai Pál az Örkény István prózamondó versenyünkön 2012-ben 

Múzeumok Éjszakája 2014. június 21. 
Gyűjteményeink és műhelyeink több mint kétszáz éve őrzői az írott magyar kultúra teljességének. A Múzeumok Éjszakáján nemcsak a gyűjteményeink izgalmas darabjait mutatjuk be, hanem bevezetjük látogatóinkat az ŐRZŐK, a nemzeti könyvtár munkatársainak gyűjtő, konzerváló, tudományos tevékenységébe is. Csatlakozz az eseményhez most!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr326339625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása