Múzeumok Éjszakája 2015

2015. július 01. 09:12 - nemzetikonyvtar

#oszkmuzej

Az idei évben is nagy sikerrel vettünk részt a Múzeumok Éjszakája programban. Köszönjük mindazoknak, akik megtiszteltek bennünket.

Csaknem 4.200 fő látogatta meg könyvtárunkat és válogatott színes programjainkból. Több mint száz kollégánk működött közre az előkészületekben, a lebonyolításban és a rendezvényt követő utómunkákban.

Nagy érdeklődés mellett mutattuk be az idei év nagy szenzációját, az eddig ismeretlen, nemrégiben megtalált Ady-kéziratot, számos kiállítást kínáltunk, majdnem ötszázan vettek részt vezetett sétán vagy tárlatvezetésen, különgyűjteményeink munkatársai pedig hajnal kettőig folyamatosan mutatták be ismert és kevéssé ismert kultúrtörténeti kincseinket.

Az aktuális programokról és a közösségi oldalak történéseiről részletesen tájékoztattunk a bejáratnál elhelyezett óriásmonitoron, amely folyamatosan mutatta a soron következő programokat és az épület térképét.

A könyvtári séták és raktári túrák összes jelentkezési időpontja betelt, minden alkalommal maximális létszámmal indultak el. A Térképtárban nem volt megállás, ügyes kezű kicsik és nagyok gyártották folyamatosan a földgömböket. A legkisebbek pedig múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettek részt négytől hatig.

A vállalkozó szelleműek részt vehettek miniaukciónkon, ahol az élmény mellett, könyvekkel is gazdagodhattak. Sándor György önálló estjére, Mikó István kabaréműsorára és Vásáry Tamás koncertjére is megtelt a dísztermünk. 

Július 11-ig – a nyári zárás előtti utolsó nyitvatartási napunkig – számos kiállításunk még elérhető nyitva tartási időben, sőt a A királyi könyvtár – 35 corvina titkai hasonmások, képek, szövegek és filmek tükrében című tárlatunk július 13. és augusztus 24. között, hétfőtől vasárnapig a nyári zárás idején is látogatható.

dr. Tüske László
főigazgató

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr677584738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása