Előre, fel a Facebook-falra

2015. július 13. 12:22 - nemzetikonyvtar

Régebben kaptunk egy levelet, amiben gey kedves felhasználónk felháborodva reklamálta, hogy miért nem kap értesítést a nemzeti könyvtár friss eseményeiről a Facebookon. Pedig követ minket és szereti a könyvtárat. 

Széttártuk a kezünket. Sajnos a közösségi oldal nem jeleníti meg minden követőnk oldalán a friss bejegyzéseinket, képeinket, videóinkat. Az oldal algoritmusa különböző szempontok alapján dönti el, hogy melyik „rajongónk falán jeleníti meg a tartalmainkat.

  • Aki nem időz hosszan a képünk felett,
  • aki nem kattint be a blogunkba,
  • aki csak elmegy egy nyaralásra és két hétig nem nézi az OSZK Facebookot,
  • aki csak olvas és nem reagál megosztással, like-kal,
  • nos ezt a típusú a felhasználót sajnos elkerüli a friss fontos OSZK-üzenet.

Pedig a hiperaktív és a csakolvasok típusú felhasználó ugyanolyan fontos.

Persze van egy drága trükk. Ha fizetünk a megjelenésért. A mi feszített költségvetésünkből ilyenre sajnos nem telik, ezért próbálkozunk egyre többféle tartalomtípus hajnali vagy akár esti megosztásával, és még sok minden egyéb fogással.

A Facebook folyamatosan változtat, itt egy újabb lehetőség. 

Aki rászán pár percet, az ezentúl az OSZK bejegyzéseit elsőként láthatja. 

A funkció működését a Facebook-oldalunkon mutatjuk be.

Első lépésként nyisd meg a http://facebook.com/nemzetikonyvtar oldalt. Majd vidd az egeret a Tetszik felirat felé, ezután automatikusan legördül egy menü. A pipa ekkor az  Alapértelmezés állásban lesz, ezt kattintsd át a Megjelenítés elsőként verzióra. Ennyi az egész.

facebook-oszk.jpg

Facebook oldalaink megjelenési gyakoriságát a telefonodon is beállíthatod. Először a Facebook-alkalmazáson belül keresd meg a Hírfolyam-beállítások (Newsfeed Preferences) menüpontot, majd ennek első pontjában az oldalaink megcsillagozásával érheted el fontossá tételüket.

priority.png

Az Országos Széchényi Könyvtár által közzétett bejegyzéseket ezután asztali gépen és telefonon is az üzenőfal tetején láthatod, így talán nem maradsz le az érdekes tartalmainkról. Egy próbát megér.

Forrás: HVG Tech

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr187621756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása