17.00 Hírek - Szabad Európa Rádió - 1956

2011. október 23. 17:00 - nemzetikonyvtar

1956. október 23. 17.00

Kedves Hallgatóink!

Bejelentjük, hogy adásunk a 25 méteres rövidhullámon 21 óra 10 percig szünetel. Műsorunkat tovább folytatjuk a 13, 16, 19 és 31 méteres rövidhullámon. Most pontos időjelzést adunk. Tárogatónk 17 órát jelez.
Tárogató
Most a Szabad Magyarország Hangjának Hírszolgálata következik.

A Szabad Európa Rádió adásának részlete az alkalmazás bal szélére kattintva meghallgatható:


Budapest. Piros László belügyminiszter visszavonta az utcai gyűlések és felvonulások betiltásáról szóló rendelkezését. A belügyminiszter a magyar diákság rokonszenv tüntetését kívánta megakadályozni, amelyet ma délutánra tűztek ki a lengyel nagykövetség épülete előtt. A diákság néma tüntetésével egyetértését akarja kifejezni a lengyelországi eseményekkel kapcsolatban. Ma délután két órakor a DISZ Központi Vezetősége megkezdte tanácskozásait. A központi vezetőség helyesli a budapesti ifjúság rokonszenv tüntetését a lengyel eseményekkel kapcsolatban. A központi bizottság elhatározta, hogy részt vesz a tüntetésben, és ezért ülését felfüggesztette. A tanácskozások folytatására, a tüntetés befejezése után kerül sor. A központi vezetőség végezetül határozatot fogadott el, hogy táviratban üdvözli a lengyel ifjúságot.

Gerő Ernő, a Magyarországi Kommunista Párt első titkára visszaérkezett Belgrádból. Este 20 órakor beszédet mond a budapesti rádióban.

Itt a Szabad Európa Rádiója, a Szabad Magyarország Hangja!

A Szabad Európa Rádió Magyar Osztályának archív hanganyagai 4617 tekercsen maradtak fenn, 1997-től kezdtek beérkezni az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Interjúk Tárába.

Később, 2001 őszén kerültek a gyűjteménybe a Szabad Európa Rádió 1956-ban sugárzott hangdokumentumai, 311 db 90 perces audiokazettán. A hangdokumentumok szinte teljes egészében tartalmazzák az 1956. október 22. és november 13. között elhangzott SZER-adásokat, valamint a Kossuth Rádió adásait, melyeket a SZER úgynevezett Monitoring osztálya rögzített.
Tovább
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr193319726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hirtelen elromlott kamerák – valaki elhiszi? 2011.10.23. 19:26:18

Ahogy a március 15-i,Egymillióan a magyar sajtószabadságért tüntetésén, úgy a vasárnapi tüntetésről sem adnak élő képet az UTV kamerái. Skultéti Péter, a szolgáltatást működtető cég vezetője az Indexnek azt mondta: senki nem támogatja őket, így pénzhiá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása