Időutazás diákoknak és pedagógusoknak - Heckenast kiállítás

2011. szeptember 29. 12:57 - nemzetikonyvtar

Időutazásra, a 19. század modernizálódó világába hívjuk a pedagógusokat, a felső tagozatos és középiskolás diákokat.

VÁLLALKOZÁS, KULTÚRA, POLGÁROSODÁS
HECKENAST GUSZTÁV (1811–1878)
A MAGYAR KÖNYVKIADÁS „ ARANYEMBERE”
2011. november 18–2012. március 30.


AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR KIÁLLÍTÁSA, amely pedagógusnak és diákoknak egyaránt segíti az irodalom és történelem fenti témaköreinek élménygazdag feldolgozását.

INTERAKTÍV JÁTÉKSZIGET – szakember vezetésével az adott korosztály érdeklődésére, megszerzett tudására építve múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik a kiállítást

  • szedő játék a nyomdai munkafolyamatok bemutatásával;
  • képkirakó táblás játék korabeli híres közéleti személyiségek portréival;
  • memóriajáték művelődéstörténeti várostörténeti ismeretekkel;
  • könyvkötés – otthonra;
  • szerepjáték a korabeli szalonok hangulatának életre keltésével és különböző öltöztető kellékek segítségével: sétapálca, sétabot, cilinder, glasszékesztyű, legyező, napernyő


A foglalkozások folyamatos ismeretfeldolgozó beszélgetései, az irányított megfigyelések, valamint tevékenységek mind hatékonyan járulnak hozzá a tananyag elmélyítéséhez. Az idelátogató diákok ismereteket szerezhetnek a korabeli fontos történelmi eseményekről, helyszínekről, a közélet és művészvilág szereplőiről, a munka világáról és a társas életről. A helyszínen megismerhetik továbbá azokat a történeteket, amelyeket a XIX. század gyermekei és ifjúsága első ízben olvashatott magyarul: Flóri könyvek, Lafontaine meséi, Mokandah, vagy a fiatal indián főnök, Robinson Crusoe élete és kalandjai csupán néhány példa azon művek közül, amelyeken nemzedékek nőttek fel Heckenast Gusztáv modern kiadói szemléletének köszönhetően.

A múzeumpedagógiai programra előzetes bejelentkezés szükséges, díját a belépőjegy ára tartalmazza!

MÚZEUMPEDAGÓGIAI SZAKMAI NAP – jöjjön el pedagógusoknak összeállított ingyenes programunkra! Ismerje meg személyesen a különböző korosztályok számára kidolgozott múzeumpedagógiai foglalkozásainkat, és hozza el osztályát egy órára a nemzet könyvtárába, hogy diákjai szórakozva tanulhassanak, tanulva szórakozhassanak!

A BELÉPŐJEGY a kísérő pedagógus számára – pedagógus igazolvány felmutatásával – ingyenes, a diákok kedvezményes áron, 400 Ft/fő ellenében tekinthetik meg a kiállítást.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK – a hamarosan induló Heckenast honlapon.

JELENTKEZÉS: csoportvezetes@oszk.hu
06-1/224-37-86

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr763264909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása