Sipos Lajos élet- és pályarajza Babits Mihályról a MEK-ben!

2015. szeptember 20. 08:22 - nemzetikonyvtar

Reményeink szerint – a szerkesztő és a kiadó engedélyével – a jövőben online elérhetővé tesszük Babits művei kritikai kiadásának sorozatát. Bevezetésként Sipos Lajos irodalomtörténész – a Babits Kutatócsoport megalapítója és vezetője, a projekt szervezője és irányítója – Babits Mihály (Szekszárd, Babits Kiadó, 2008.)  című élet- és pályarajza olvasható elektronikus formában.

babits_cimlap_oszk.pngSipos Lajos: Babits Mihály. Élet és pályarajz, Szekszárd, Babits Kiadó, 2008.  Címlap. – Magyar Elektronikus Könyvtár

A kritikai kiadás célja, hogy az eredeti szerzői kézirat, vagy az ismert legkorábbi szövegváltozat alapján megszerkesztett kiadvány, illetve a szerző életében megjelent legteljesebb szövegvariáns kerüljön az olvasó kezébe (a szerző életében megjelent változat, az „ultima manus” jegyében). Kiegészítve az adott mű keletkezéstörténetének ismertetésével, további szövegváltozatok bemutatásával, azok értelmezését segítő magyarázatokkal.

A Babits-kritikai kiadásban eddig megjelent munkák:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr547790110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása